dilluns, 27 de febrer del 2012

DLNA + UBUNTU + Sony Tablet S

DLNA (Digital Living Network Alliance) es una manera de comunicar diversos dispositius  través d'streaming, d'una manera sentzilla. Tot i que sobre el paper qualsevol tipus de conexió es simple, no sempre es així.

Per utilitzar Ubuntu com a servidor de DLNA, he utilitzat el paquet Mediatomb, es fàcil de configurar sobre Ubuntu (http://www.atareao.es/ubuntu/conociendo-ubuntu/utilizar-tu-ubuntu-como-servidor-multimedia/), i es gestiona via web, a través del port 49152 (per defecte). La instal·lació ha estat sentzilla, i la he fet com be per defecte amb base de dades amb sqlite3, si be es pot fer amb mysql, cosa que poder em plantejaré mes endavant. Cal tenir en compte que al fitxer de configuració (/etc/mediatomb/config.xml), a mes de les indicacions que us he deixat d'atareao.es, s'han de canviar les línies :

<ui enabled="yes" show-tooltips="yes">
      <accounts enabled="yes" session-timeout="30">
        <account user="elmeuusuari" password="elmeupassword"/>
      </accounts>
</ui>

si voleu fer la gestió via web, determinant usuari i password.

Amb Ubuntu per reiniciar caldrà fer :

sudo service /etc/init.d/mediatomb stop  i  sudo service  /etc/init.d/mediatomb start
 
Curiosament, no m'ha admés el paràmetre restart. Després cal entrar amb el navegador i verificar el funcionament, o al menys, determinar la frqüència d'scanneig dels fitxers.

Tot i així, amb la tablet de Sony de seguida ha tingut visibilitat, però amb el programa de DLNA de Sony el video no funcionava (el audio si), es queixa de que no pot reproduir-lo. He cregut que el problema era el codec o el reproductor en sí, però el cas es que el programa de DLNA de Sony no permet canviar el reproductor i utilitza el seu per defecte. Ha calgut instal·lar el programa BubbleUPnP com a gestor de DLNA i el VPlayer com a reproductor. VPlayer es un programa de pagament que permet una instalació trial. Tot i així, segur que hi han d'altres reproductors que poden servir-vos. No recordo si he utilitzat el Market o l'Aptoide :-), però no tindreu mes complicacions que esbrinar on trobar-los.

I a veure i escoltar tot el que teniu al Ubuntu !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada