diumenge, 26 de febrer del 2012

Ubuntu o com portar el teu PC al mòbil.

Sembla que el Mark Shutlework i la gent d'Ubuntu estàn disposats a donar-li una empenta a la popular distro i darrerament estàn que no paren. Fa uns dies feien public el acord amb alguns fabricants de TVs per posar un Ubuntu embegut per tal de gestionar els continguts multimedia i accés a internet, i ara surten amb que portem un Ubuntu com a segon sistema operatiu en el mòbil !

Si, pot xocar però te un cert sentit. Els telèfons comencen a tenir un hardware (si hardware, que màqiunari només ho diuen les llepafils) prou potent per fer correr un ubuntu i les aplicacions d'usuari mes habituals, i no està mal pensat això de dur el PC a sobre, amb el que comporta d'accesibilitat als propis documents en quealsevol lloc. Quan ja comencen a sortir tabletes amb 4 nuclis i les memòries son cada cop mes grans i mes assequibles veiem un escenari on gairebé tot es possible. Està per veure quina penetració podria tenir un producte com aquest en el mercat.

Sigui com sigui, Ubuntu també te plans per treure una versió per tables. Obviament caldrà canviar algunes coses, perque l'Unity com a entorn d'escritori está molt orientat al sobretaula. Hem d'esperar a veure les primeres betes per fer-nos a la idea.

Tot i la simpatía que tinc per Ubuntu, faltarà veure quina serà la evol·lució d'Android i si hi han ganes reals de passar a entorns d'escritori, perque implementar les prestacions al operatiu d'android per suportar un entorn d'escritori no es una fita impossible, si be caldría adaptar l'escritori i segur que el nucli pesaría una mica mes. Sembla que Microsoft li demani. Al temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada